Jul

Desember har kommet og godt uten den store julestemninga. Det eneste stedet som minner om vestlig jul er et stort kjøpesenter.

Julaften ble feiret sammen med Hald teamet som bor i Singida. Julaften starta med at endel dro på kjøpesenteret. På ettermiddagen hadde vi taco middag da dette var det nærmeste "norske" som er enkelt å lage til 9 personer, når man bare har to stekeplater.

På kvelden skulle det være gudstjeneste (de kaldte det entertainment) i kirka. Det skulle starte 18, og vi hadde hørt at disse 24. gudstjenestene var veldig populære så var der 20 min før for å få gode plasser. Da vi kommer holder de fortsatt på med lydprøver, og kl.18 er det ingen tegn til at de skal begynne. Får etterhvert tak i noen som sier det trolig begynner 18.30 (african time). Kl 18.40 er de igang, bare venta en time. Gudstjenesten blir ledet av fire damer. Forsto ikke alt de snakka om, men var mye sang og dans, både live og sing back. Lurer litt på hvorfor de bruker sing back når de var sykt flinke live de samme personene. Høydepunktet var et barnekor som sang julesanger på engelsk. Da de var ferdige skulle de ca 40 barna en og en komme frem, si navnet sitt, og lese et bibelvers. Det tok sin tid for å si det sånn. Gudstjenesten ble avsluttet med "glade jul" på swahili. Så gikk alle ut av kirka, det var en kort avslutning på kirletrappa også gikk alle rundt og ønsket hverandre god jul. Veldig hyggelig.

Etter gudstjenesten dro vi hjem og så siste episode av "jul i svingen", spiste norskt smågodt og sjokolade, samt pepperkaker. Etterpå hadde vi pakkeleken før kvelden ble avsluttet med filmen "love actually".

Første juledag tilbragte vi først på klesmarkedet og kunstmarkedet. Før vi dro for å spise burger. Etter litt mat var vi på kino, før vi dro hjem for å spise risengrynsgrøt.







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bryllup

Første uke

Her bor jeg