Første uke

Da har jeg vært på reise i litt over en uke, og det er på tide med en oppdatering på den første uken.
Reisen startet på Gardermoen onsdag 4. oktober kl. 04.30, hadde litt problemer med dokumentasjon til billettene, men fikk da tilslutt sjekka inn. Reisen gikk via Amsterdam og videre til Uganda. Vel fremme i Uganda fikk vi både visum og all bagasje uten problemer. Ble møtt på flyplassen og kjørt til Safri Homes, hvor vi skulle bo de to dagene vi skulle være i Uganda. Etter å ha vært på reise siden 03.00, var det rett i seng kl 01.00.

Torsdagen var i på besøk på Strømmestiftelsen sitt hovedkontor for Øst-Afrika, var lett å finne den utolig rosa bygningen. Her ble vi presentert for arbeidet Strømme driver og litt kjent med de på kontoret. Spiste også utrolig god lunsj der.

Allerede neste dag pakket vi sammen tingene våre for å dra til flyplassen, denne gangen for å reise til praksisstedene. Etter å ha blitt forsinket på vei til Nairobi måtte vi løpe for å rekke flyet videre til Dar Es Salaam. Vel fremme i Dar fikk vi litt problemer i visumskranken da vi ikke hadde noen adresse vi skulle bo på, men fikk tak i kontaktpersonen vår så det ordnet seg. Problemene stoppet ikke der. Når vi skal betale viser det seg at de ikke tar kort, så blir vist ut av flyplassen til en minibank hvor vi får tatt ut Tanzanianske shilling. Tilbake i skranken får vi beskjed om at de bare tar dollar, så blir vist til et sted vi kan veksle pengene. Så fikk da visum tilslutt. Kom ut av flyplassen og fikk for første gang kjenne på varmen vi har blitt advart mot, får håpe vi vender oss til den, for alle advarsler stemmer, det er VARMT! Ble hentet på flyplassen av to fra OCODE. Så kjørte vi rett til kontoret til OCODE, ettersom de hadde avskjedsfest for to som skulle gå av med pensjon. Følte oss ikke akkurat veldig freshe når vi kom, svette og fine etter å ha reist hele dagen. Ble endel taler på swahili som vi ikke skjønte noen ting av, etterfulgt av utrolig god mat. Så var det endelig tid for å dra å se på huset vårt. Kjørte en god stund på humpete veier, før vi kom frem til et gedigent hus. Huset var av god standard, har 4 soverom og bad,samt stue,kjøkken og spisestue. I det vi skal legge oss går strømmen, så første natta ble tilbragt uten vifte.

Lørdagen ble brukt til å ordne praktiske ting som internett, simkort og å gjøre litt innhandling. Fikk også ordna strømmen som det viste seg at hadde gått fordi vi ikke hadde betalt for noe strøm. Den første norske posesuppa ble inntatt som middag,da kjøleskapet foreløpig ikke fungerer,så har minimalt med mat.

Søndag tok Asnat, som var i Norge i fjor, oss med på stranda, det var det veldig fint og blåste litt mer,så det var deilig. Spiste senere middag hos Asnat.

Mandag var første dag på kontoret. Møtte opp kl.08.30, etter å ha klart å ta bussen ned til byen alene. Skulle starte et møte kl.09, men kom ikke igang før 10, African time...ble mest papirarbeid og informasjon første dagen, i tillegg til mye døtid. Glad jeg hadde med meg så jeg kunne lese litt pensum. Etterpå ble Asnat med oss på markedet slik at vi kunne få handla inn noe mat. Når vi kom hjem var vi utrolig sultne men da kom Martha og en annen for å henge opp gardiner. Martha hadde med barna sine, så vi lekte med de.. De ble da ferdig til slutt, og vi fikk starta på middagen. Første middagen fra bunnen ble ris og tomatsaus med løk, gulerøtter og cashew nøtter.

Tirsdag var vi på kontoret og fikk ordnet litt mer papirarbeid. Spiste også lunsj der, koster hele 7 kr. På kvelden var vi på middag hos kontaktpersonen vår Martha. Vi fikk servert Pilao, som er en festrett her. Består av ris med noe spesielt krydder og kjøtt, var utrolig godt.

Onsdagen ble tilbragt med endel venting på kontoret før vi dro for å se hvor språkskolen vi skal starte på, på mandag, ligger. Torsdag var vi å besøkte en ungdomsgruppe og fredag var vi på besøk på et skoleprogram for elever med funksjonshemning. Jeg har også fått første runde med turistmage.

Neste uke skal vi se litt mer av prosjektene, i tillegg til at språkkurset begynner da. Her er noen bilder fra uka som har gått:

På besøk på Strømmestiftelse kontoret i Kampala

Gata vi bor i

Tur til stranda

Mercy lager middag til oss

"Sjappa" vi får frokosten fra 

Besøk på en ungdomsklubb




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bryllup

Her bor jeg