Uke 2

Da har det gått ennå en uke, og jeg har allerede vært i Dar i 2 uker! Her kommer en liten oppdatering på den siste uka.

Denne uka startet vi med swahili undervisning. Skal ha 1-2 timer med undervisning fire ganger i uka, frem til jul. De fleste timene har vi hatt mest om uttale og grammatikk, i tillegg til å klare å hilse og å introdusere seg selv. Blir gøy å lære såppass med swahili så man kan holde en samtale gående, da endel av de vi møter på de ulike prosjektene ikke snakker engelsk.

Denne uka har vi fått sett nærmere på to av prosjektene OCODE jobber med. Det første prosjektet er for elever med lese- og skrive vansker. Det går ut på at en gang i uka kommer det en person hjem til dem og har en til en undervisning. Det andre prosjektet var microfinanse. Som kort fortalt går ut på at en gruppe mennesker samler seg for å spare penger sammen. På denne måten har de etterhvert mulighet til å ta opp et lån fra fellespotten,  for å kunne f.eks starte en bedrift, som gjør at de kan tilbake betale og få en inntekt.

Ellers denne uka har jeg tatt min første klesvask, for hånd. Noe som krevde store mengder vann, særlig til skylling, men som gikk overraskende bra. Hvit tøy ble faktisk rent av å vaskes i kaldt vann for hånd. Har også tilbragt mange timer i buss denne uka, ettersom prosjektene vi har besøkt ligger langt utenfor byen. Tok forsåvidt ikke så lang tid å komme seg til prosjektene, men når vi skulle hjem om kvelden brukte vi ofte over det dobbelte av tiden. Av en eller annen grunn blir det nemlig ekstremt mye biler på veiene om kvelden, noe som resulterer i MYE kø. Har også tatt bodaboda, motorsykkeltaxi, for første gang  denne uka. Var skummelt til å begynne med men gikk bra etterhvert.
Her er noen bilder bra uka:
Bodaboda


Microfinans gruppe



En til en undervisning 

Klesvask

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bryllup

Første uke

Her bor jeg