Mbudya island

På søndag sjekket vi ut mer av Dar. Jeg, Gudrun og Steinar ble med en vennegjeng Steinar har blitt kjent med til øya Mbudya island. Skulle møte de kl. 10, men i god African time møtte de kl 10.30. For å komme oss dit tok vi først daladala (buss), så badadj (tuktuk) før vi tok en liten båt over til øya. Var endel bølger så blei gjennomvåte på vei over, men tørket fort opp igjen i sola.

Øya var som paradis på jord med en fin hvit sandstrand og klart turkist vann. Jeg og Gudrunn hadde desverre ikke tatt med badetøy, ettersom de stedene vi har vært på til nå har vært steder det ikke har vært greit å bade for jenter. Vi angret, da vi fant ut at på denne øya var det greit for jenter å bade, så neste gang skal vi ta med. Tok oss heller noen gåturer i vannkanten. Etterhvert begynte vi å bli sultne,og noen av de vi dro med ringte etter mat, som etter 1-2 timer kom sjøveien og ut til øya, aner ikke hvordan de fiksa det... Var ris og litt kjøtt,og ikke bestikk. Fikk det da i oss tilslutt, men de synes vi var veldig dårlige på å spise med hendene.

Når sola gikk ned i 18 tida begynte vi å pakke sammen for å dra hjem, problemet var bare at da skulle alle andre også hjem. Ettersom det var endel fulle folk som skulle hjem ventet vi til siste båt kl. 19, ettersom vi ikke ville ta åpen båt med de. Så når vi skal ta båt har det blitt bekmørkt, og båten hadde ikke lys. Var også endel bølger, så ble gjennomvåte. I tillegg er det blitt skikkelig lavvann, så når vi nærmere oss land stoppet plutselig båten, og får beskjed om at vi må vasse inn. Vi tror først de tuller, men skjønner etterhvert at de mener alvor. Så da er det bare å gå ut i vann nesten opp til livet og vasse innover i mørket. Vi ser ingenting under vann, så går bare å håper at vi ikke skal tråkke på noe, det gikk heldigvis bra. Ble nokså bløt ettersom jeg hadde på meg langt skjørt, men kom da inn til slutt. Og alt i alt ble det en veldig fin og avslappende dag. Var deilig å komme seg litt ut fra storbyen.






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bryllup

Første uke

Her bor jeg